Engelse boeken voor beginners: Usborne Reading Programme

Wilt u voor het eerst een Engels boek kopen voor uw zoon of dochter? Bent u docent en op zoek naar geschikte Engelse leesboeken voor uw school? Of wilt u zelf een eenvoudig Engels boek lezen? Dan is het Usborne Reading Programme een goede keuze.
 
Usborne Reading Programme
Het Usborne Reading Programme is in 2002 geïntroduceerd door uitgeverij Usborne en telt inmiddels meer dan 300 boeken op zeven niveaus. De boeken hebben door de harde kaft, stevige bladzijden en leeslint een luxe uitstraling, en zijn zowel geschikt voor thuis als op school.
Het Reading Programme bestaat uit de series First Reading en Young Reading. Voor hele jonge kinderen die nog leren lezen is er de voorbereidende serie Very First Reading, waar de nadruk ligt op individuele letters en lettercombinaties.
 
First Reading
De serie Usborne First Reading is geschikt voor beginnende lezers vanaf 5 jaar. De serie telt 4 niveaus. Onderwerpen zijn zeer divers, met onder meer sprookjes, fabels, informatieve boekjes en Bijbelverhalen. Opvallend zijn de traditionele verhalen uit diverse werelddelen, zoals Anansi and the Bag of Wisdom (West-Afrika), The Magic Melon (China) en The Inch Prince (Japan). Uiteraard zijn er ook typisch Engelse boekjes, zoals Doctor Foster Went to Gloucester en Dick Whittington.
 
Young Reading
De serie Usborne Young Reading is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar die goed kunnen lezen en al enige tijd Engelse les volgen. De serie telt drie niveaus. Level 1 (series 1) sluit goed aan op First Reading, Level 4, en bevat met name fictie en sprookjesboeken. In level 2 (series 2) zijn daarnaast bewerkingen van klassiekers (o.a. Shakespeare en Jules Verne) en informatieve boeken te vinden. De historische boeken (o.a. Titanic en Pompeii) en biografieën (o.a. Anne Frank, Nelson Mandela en Columbus) van Level 3 (series 3) zijn zeer educatief en geschikt voor gevorderde lezers.
 
Welk boek is geschikt
Bent u enthousiast geworden over het Usborne Reading Programme? Dan is het nu tijd het juiste boek uit te kiezen.
Het spreekt voor zich dat First Reading, Level 1 en 2 geschikt zijn voor jonge kinderen die net Engels leren lezen. De boeken van het hoogste niveau, Young Reading Series 3, zijn geschikt voor kinderen die goed Engels kunnen lezen (gevorderde lezers) en voor middelbare scholieren (onderbouw). Deze boeken kunnen ook interessant zijn voor volwassenen die hun Engelse leesvaardigheid willen verbeteren.
Veel kinderen hebben een niveau dat tussen First Reading, Level 1 en Young Reading, Series 3 in zit. Onderstaande tabel kan u helpen het juiste niveau te bepalen. Is het niveau van het door u gekozen boek te laag? Dit is geen probleem. Kinderen die net beginnen met het lezen van Engelse boeken zijn vaak erg trots als ze een Engels boekje hebben gelezen. Een te laag niveau kan zelfs het zelfvertrouwen van het kind versterken. Is het niveau te hoog? Laat het kind er dan niet mee worstelen. Het boek komt op een later moment zeker van pas!

 
 
Niveau Aantal pagina’s Aantal woorden Zinslengte
First Reading, Level 1 32 Tot 150 Tot 8 woorden
First Reading, Level 2 32 Tot 250 Tot 10 woorden
First Reading, Level 3 48 Tot 450 Tot 12 woorden
First Reading, Level 4 48 Tot 750 Tot 15 woorden
Young Reading, Series 1 48 1000 - 1500 Tot 15 woorden
Young Reading, Series 2 64 2000 - 2500 Tot 20 woorden
Young Reading, Series 3 64 3000 - 5000 Tot 30 woorden
 

Bekijk hier boeken uit het Usborne Reading Programme:
* Usborne Very First Reading
* Usborne First Reading
* Usborne Young Reading


 
  Darsy Books     14-06-2017 13:52

Social Media

Volg ons op Twitter en Pinterest!